Tuesday, August 19, 2014

Internationella bekantskaper

Ikväll har jag tagit första steget in i gruppen "Internationella bekantskaper" som jag funnit på Facebook. En ideell organisation som verkar för att invandrare skall få lite mer praktiska övningar i svenska. Man träffas varje tisdag och har pratcafé men det kommer jag tyvärr inte att kunna vara med på fler gånger. Jag skall nämligen börja i Sundbybergs manskör på tisdagar.

Men jag lämnar inte IB för den sakens skull. Jag skall nämligen åka till Rinkeby eller Tensta på onsdagarna och hålla på med läxhjälp. En annan aktivitet som IB administrerar. Det ser jag fram mot men det var roligt att vara med ikväll också och det var verkligen skiftande öden jag stötte på.  Först en ung akademiker från Sydostasien som doktorerar i ekonomi. En kille som det var enkelt att föra meningsfulla samtal med.

Sedan en äldre man, i min ålder, från en militärdiktatur, som varit här i sju år och fortfarande inte fått uppehållstillstånd, som hade en kronisk sjukdom, som periodvis tvingats leva på gatan men som ändå visade upp en glad och oförfärad uppsyn. Han talade väldigt dålig svenska så bara det gjorde samtalet besvärligt.

Tiden gick fort och fylld av tankar vandrade jag hemåt. Nu ser jag fram mot läxhjälpen, där jag hoppas att jag skall kunna göra mer nytta än idag. 

1 comment:

e said...

Spännande det låter, kul att du är med!