Wednesday, August 20, 2014

En dag av njutning

Om man kan konsten att glädja sig åt det lilla kan man njuta av livet lite var som helst, speciellt i den lilla stugan i stora skogen. Jag var där tidigt och satte mig på bryggan med en kopp kaffe och såg naturen morna till sig. Det är tyst och stilla nu, fåglarna gör inte mycket väsen av sig och biltrafiken hörs bara mycket avlägset. Den enda fågel jag ser till är den lilla Nötväckan på sin plats i rönnen. Men hon är av keramik och kan alltså inte heller göra mycket väsen.


Förmiddagen ägnade jag åt att måla en bild av gamla brygghuset i Remmene. Mest som ett test på om jag kunde få fram intrycket av kraftigt solsken och jag tycker det lyckades någorlunda. Växelvis med målande, medan färgerna torkade, fortsatte jag att registrera mina stenkakor. Till slut kom jag till nummer 545 och det är alltså så många skivor jag har. Plus ett mindre antal dubbletter.


En ytterligare njutning idag var lunchen. VI har kvar en burk matjessill och det fanns gräddfil sen i lördags, gräslök i kryddlådan och smör i en bytta. Så det blev en verkligt lyxig lunch, spetsad med en liten OP Andersson. Troligen inte särskilt pointsrik heller tror jag.


Sist idag ringde jag kusin Bo-Erik och vi enades om att göra slag i saken med vår Lapplandsresa nästa lördag. Då sticker vi upp och möter hösten och är borta i 9-10 dar. Jag kommer att hinna med upptaktsträffen för läxhjälparna, men missa den första gången. Men se till att vara tillbaka till andra onsdagen. Det här ska bli kul och ni trogna läsare kommer att undfägnas med en ordentlig reseberättelse.

No comments: