Sunday, August 10, 2014

Om bord

Nej, jag har inte börjat särskriva. Det SKA stå "om bord". Dagens text handlar nämligen om att jag kört upp två bord till stugan, dels köksbordet, som skall stå vid hörnsoffan på verandan och dels det lilla ovala sybordet, som skall stå vid kökssoffan på samma ställe. Det var ett litet bök att få in dem i bilen, men genom att skruva bort allt löst gick det.


Resan upp gick också bra. Jag höll hastighetsgränserna i stort sett hela tiden och fick en uppenbarligen låg bensinförbrukning. Inte ens halva tanken gick på uppvägen. Första stoppet gjorde jag vid Källby som vanligt. Det är gott att sitta där en liten stund med sitt kaffe och för sitt inre öga se hur våra små barn en gång tultade runt här vid våra stopp på kristinehamnsresorna.


Jag stannade också vid Ramundeboda, men inte vi klostret utan vid den vanliga rastplatsen och där åt jag fisksoppa till lunch. Gott fast den var kall. Ytterligare ett stopp blev det och det var vid Högboda i närheten av Arboga och där dök också Nils polare, mr Banana upp.



Sedan var det raka vägen till stugan där jag bar upp mina isärplockade bord, satte ihop dem och ställde dem på sina platser varefter jag fotograferade dem. Det blev bra. Köksbordet är nog väl högt men med en såg bör det felet vara enkelt åtgärdat.

1 comment:

Eva said...

Trevligt läsa och fint blir det i stugan. Kan förstå det var ett bök få in allt i bilen.