Sunday, August 03, 2014

Åska och regn

Vi sov alltså i stugan i natt och för att inte smälta bort i värmen hade vi sovrumsdörren öppen på vid gavel, rakt ut i skogen. Det vart riktigt drägligt men vi fick ett häftigt uppvaknande vid halv sex, när ett rejält åskväder drog in och regnet plötsligt öste ner. Det var riktigt tjusigt men också lite smickrande att inte en droppe vatten smet in genom mina egenhändigt byggda tak. Dock hade vi inget tak på bryggan och där hade vi lämnat kvar alla dynor för "inte blir det väl något regn här inte..."

En tjusig sommarvy att vakna till
Regn och åska slutade snart och vi sov vidare tills vi statt upp vid niotiden och spisade frukost. Sedan har dagen gått i slöhetens tecken, denna dag också. Enda vettiga jag gjorde var att dra fram trimmern och klippa lite gräs. Insåg dock strax att jag nog borde vänta tills gräset var helt torrt och sedan var den saken bortglömd.

Anders i typisk sommareftermiddagspose

Vi tog oss också en tur ner för berget till klipporna vid vår egen badvik och vovven och jag svalkade oss. Det var outsägligt skönt. Fram mot sjutiden lämnade vi stället och for hem till Paula o Jimmy för att äta kvällsmat. För många är detta sista dagen på semestern och den firade vi med en god köpesallad från bästa pizzerian, den i Älvsjö. I morgon skall Paula till Köpenhamn på inköpsresa och jag har vovven.

En badpojke
Det skall jag ända till torsdag eftersom Paula inte kan lämna hunden vid niotiden som vanligt utan måste låtsa Jimmy sköta lämnandet. Det blir i så fall vid sextiden och den omställningen klarar inte hundvakten så jag ställer upp. Naturligtvis. Vi skall ha en lugn hemmadag för i morgon skall jag lämna in bilen för kamremsbyte. Bäst att göra det i laga tid ty det kan bli för dyrt att hoppa över den detaljen

No comments: