Thursday, August 28, 2014

Upptakt på läxhjälpen

Jag började dagen med att fara ut till stugan med lilla vovven. Hon har ju fått en släng av diskbråck och även om det inte märks något alls. så skall hon inte gå i trappor eller hoppa och leka. Det går bra i stugan. När hon är bunden är hon väldigt spak, nästan deprimerad så det enda jag behövde anpassa mig med var att bära upp henne.

Väl installerad tände jag en eld i eldkorgen, malde lite kaffebönor och kokade vedeldat. Kaffe det är gott. Det slår mig att nästa vecka kommer jag att få chansen att göra detta på vatten från en fjällbäck...

Vedeldat kafffe
Efter lunch på fisksoppa for jag hem och laddade inför kvällens upptakt med läxhjälparna. Vi skulle ses i Tensta utanför tunnelbanespärren tio i 18 och vi var ganska många som ställde upp. Vi traskade gemensamt bort till SFI:s lokaler där vi fick en frukt, men inget kaffe! Dåligt. I övrigt var allt bra. Speciellt när det visade sig att bristen på kemikunniga är rent alarmerande. Folk hävde upp en spontan applåd, när jag berättade om min profession.  För min del börjar läxhjälpandet på onsdag om två veckor. Nästa onsdag är jag i trakten av Björkliden!

No comments: