Monday, August 11, 2014

Äntligen regn

I morse vaknade vi till grått, svalka och regn. Härligt. Jag gav mig dock inte ut till stugan direkt utan fixade lite praktiska göromål först. Som till exempel att meddela adressändring till Postkodlotteriet. Tänk om jag vinner på gamla adressen en vecka och sedan på den nya nästa. Jag mailade också till Sundbybergs manskör och meddelade min avsikt att gå med där. De blevo glada! Och så kontaktade jag firman som handlar med begagnade Bing&Olufsen-grejor men de har semester en vecka till.

Morgonfika i stugan, samtidigt som mina forna kollegor
samlas på terminens första arbetsdag...
När allt detta var gjort for vi ut till stugan, vovven och jag. Det regnade fortfarande och hon visste inte hur fort hon skulle komma in till sitt soffhörn på verandan. Jag började med en kopp kaffe och tände faktiskt ett ljus till detta (men ingen kaka) för att fira det första hösttecknet. Det regnade fortfarande. Jag ägnade sedan det mesta av dagen åt att fortsätta måla på det gatumotiv jag skall ge till Jimmys mor i present.

Så här såg det ut i påskas

Och hit har jag hunnit nu.
Det är lite trist för papperet är dåligt. Tjockt visserligen, men poröst som läskpapper, så man kan inte arbeta med färgerna. De sugs in i papperet direkt och sedan kan man inte göra något åt dem, som på "riktigt" akvarellpapper. Jag började på bilden redan före påsk och är fortfarande inte klar. Så det visar ju om något att inspirationen tryter men samtidigt vet jag att bilden kommer att bli uppskattad när den väl är klar. Och sedan får jag börja på bilder jag målar till mig själv igen.

No comments: