Monday, August 04, 2014

Fy fan vad det tar emot

Det inlägget gjorde en Facebook vän i morse, med anledning av att hans semester nu var slut. Det är inte min, men jag är ändå beredd att hålla med. Jag är så jäkla less på den här mördande värmen. Känner mig förbannad på alla svenskar som frivilligt åker iväg till turisthelveten där det är ännu varmare. Och ilsk på de som fortfarande talar om "bra väder".

Jag har nästan inte orkat göra ett smack idag och inte heller varit ute vid stugan (där det är klart uthärdligare) eftersom bilen var inne på verkstad. Det var det enda positiva idag för den reparation, som skulle kostat cirka femtusen gick "bara" på 3900.

Jag har dock varit lite aktiv genom att jag börjat göra en fotobok till svärmor där jag skall ta med bilder från de resor vi gjort genom landet under de år vi känt varann. Det är rätt kul och kommer säkert att bli en mycket uppskattad present. Förresten så har jag tänkt hoppa av det här med presenter. Bekantskapskretsen utökas och det skall köpas presenter hit och dit och det skall önskas presenter. Det har jag inte råd med och har heller inte lust med.

Detta kommer inte att bli ett alldeles populärt beslut, men jag håller på att fila på en text, som skall ut på Facebook snart. Jag kommer bara att ge presenter, som jag verkligen känner för och som dessutom skall vara jäkligt billiga, helst sådant jag gjort själv. Däremot vill jag gärna ställa till ett glatt kalas med mat och dryck och frågesport, som vi brukar. Den som absolut vill ge något ska ha en stående önskan framför sig: Ett par gubbiga, mörka herrstrumpor, med ett litet diskret märke på ankeln, för att de skall kunna paras ihop lättare.

Jag har också lyssnat färdigt på den talbok vi började höra på vid Murjeksresan i år. Det var uppföljaren till "En man som heter Ove" och den var inte alls lika bra. "Mormor hälsar och säger förlåt" var spretig och förmådde med nöd och näppe fånga mitt intresse tillräckligt för att lyssna färdigt. Mot slutet blev den dock väl sliskig.

Anna började jobba idag och det hade gått så bra det kan göra i den här värmen. Nu har hon i alla fall lämnat in nycklarna på den gamla skolan och hon ser verkligen fram mot den nya.

2 comments:

e said...

Ohoj, starka känslor idag!

Alf said...

jo, ibland tar det emot