Wednesday, August 27, 2014

Isterband för gourmeter

Inför min resa till Lappland har jag kommit på en bra present till de tanter vi skall (våld)gästa: En påse charkvaror från Erikssons Chark i Nossebro - kända i hela Västsverige. Jag inledde alltså min resa mot Stockholm idag med att stanna till i Nossebro. Det var marknad idag och fullt av folk, men på Erikssons fick jag snabbt och enkelt mina varor varefter jag for hem till broder Ingvar på en trivsam förmiddagsfika. Vi tittade också på hans växthus där just nu paprikor och chili prunkade i färgglatt överdåd.


Efter en och en halv timme fortsatte jag norrut och resan gick bra. Jag stannade vid Borasjön som vanligt, men inte vid klosterruinen utan vid den vanliga rastplatsen eftersom jag hade med mig egen matsäck. Tunnbrödsrullar med fyllning av ägg och anjovis. Fan va gott. Det tyckte tydligen getingar och änder som fylkades kring mitt bord. Resten av tunnbrödsrullarna åt jag medan jag körde och resan gick alltså snabbt och enkelt.


Redan vid fyra hade jag lastat av all packning i stugan. Det är så mycket flyttsaker i gästrummet nu att jag inte vill belamra det med mera. Efter lapplandsresan skall vi börja röja och då kommer mina saker gladeligen att få plats. Det var lugnt att sitta i stugan med en kopp kaffe och sedan for jag hem och mötte Anna, som kom från jobbet. Vi åt stekt svamp, som jag hittat vi Tumlebergs hembygds- gård, där jag rastade (Karl-Johan och smörsopp), samt isterband från Erikssons. De var så jäkla goda så jag ska bunkra upp rejält nästa gång jag far till Nossebro.

No comments: