Thursday, August 07, 2014

Mot väster

I dag for jag åter ner till Trollhättan för att ta ännu ett nappatag med mina tillhörigheter. Kanske finns det ännu mer att slänga och skänka. Förhoppningsvis så lite som möjligt att ta med, för det börjar bli fullt i stan. Jag kom dock inte iväg förrän vid halv fyra eftersom jag hade lilla vovven tills husse slutade.

Under förmiddagen fortsatte jag skriva rent mors dagbok. För exakt 73 år sedan var hon under dessa dagar på besök hos sina systrar, som bodde och arbetade i Borås/Hillared. Resan dit skedde med cykel utan att ett ord nämndes om att det varit bekvämare med tåg. Cykel var självklar.

Jag hann också fara iväg till stadsmissionen och lämna de första kassar Anna samlat ihop och som skall skänkas bort. En god början. Resan ner gick sedan osedvanligt fort och det berodde inte på några grövre hastighetsöverträdelser utan på att jag kände mig väldigt pigg och bara stannade ytterst kort ett par gånger.

När jag kom ner såg jag att klockradion fortfarande gick rätt utan att blinka så det har tydligen inte varit några elavbrott i sommar. Outsägligt skönt att fara ner utan att ha en skola som väntar på mina tjänster!

No comments: