Saturday, December 27, 2014

Avfärd

JÄven idag blev det en sådan där dag då man bara väntar på att det ska bli dags att hoppa på tåget. Det skall avgå kl 18:13 och just nu är det risk för försening pga. oväder norröver. Det verkar dock som om de hållet på att köra ifatt någorlunda. Vi kan följa tågets färd genom ödemarken på våra appar. 

Vi sov rätt länge i morse och för första gången denna jul satt det redan någon nere i köket när jag kom dit; svärmor. Efter frukost kom morbror Rune, 93, med tidningen i vanlig ordning och sedan han fått kaffe packade jag så att allt ska vara klart. Svärmor blir så nervös om vi inte gör detta i tid och är så orolig för att vi skall glömma något. 


Efter packningen dök Kicki upp med sin hund och tillsammans gick vi en lite längre promenad norrut bland snötyngda granar. Det är vackert här. Och nu har vi ätit middag och sovit middag och om två timmar, högst, sitter vi på tåget. Vi får tro att vi inte får någon stor hemsk hund bredvid oss.  Jag lär väl för övrigt kunna återkomma med något tillägg till dagens text innan midnatt.

Klockan är 22:23 och vi närmar oss i rask takt Bastuträsk. Resan har hittills gått över förväntan. Vi fick platser bredvid varann och vovven ligger snällt och sover mellan oss. Trots att det kom en dvärgcollie och la sig att sova med husse och matte mitt emot oss. I övrigt är det ännu så länge bara en hund till här. 
Vi sitter riktigt bra nu och jag har plats för mina långa vackra ben i mittgången. Nu är det mindre än elva timmar kvar tills vi är framme. Tjo ho!

No comments: