Monday, December 29, 2014

TIllbaka till vardagen

Efter en lång julhelg uppe i höga nord var det skönt att idag kunna unna sig en heldag ute i stugan. Jag började med att köra Anna till skolan för att sedan fortsätta hem till Paula för att hämta Noomi. Jimmy var visserligen ledig idag, men hade något tatueringsuppdrag så han kunde inte ha vovven och för mig var det inget  problem att ta med hunden ut till stugan.


Hon låg och sov i sängen hela dagen men åt inget från det vi kom tills dess vi åkte tillbaka vid halv fem. Hon får för sig sådant ibland så jag bekymrar mig inte. Speciellt inte eftersom det inte är min hund. Vi åkte först b ort till Täby kyrkby för att hämta in en geocache som behöver översyn. På vägen stannade jag vid Broby bro och drömde mig tillbaka 1000 år, till den tid då Estrid verkade här. Det äldsta identifierade skelettet i Sverige.


Jag ägnade min dag åt att fira återkomsten till vardagen och det med gott kaffebröd. Snart är även nyåret över och då blir det points igen. Jag satt inne i storstugan hela dan eftersom det var rätt kallt, cirka tio minusgrader, och då känns det inte meningsfullt att värma upp verandan.

Vinrankan skall beskäras mellan jul och nyår så det gjorde jag idag

Till lunch avnjöt jag bruna bönor och julskinka och sedan tog jag fram målargrejorna och började skissa på en idé jag har att måla insidan av en veranda så att man ser hur solljuset lyser in genom fönstret. För Lars Lerin är en sådan målning en smal sak, men jag misstänker starkt att det blir betydligt svårare för mig. Men det är roligt att försöka.


Vid halv fem for jag alltså tillbaka för att lämna vovven och för att hämta Anna som slutar kvart över fem. Vi skulle fara och handla inför nyårsafton och det gjorde vi på ICA Maxi. Jag har ju fått rätt fina rabattkuponger som välkomstpresent till stan. Vi skall ha lite olika smårätter och vi plockade ganska snabbt ihop ingredienser varefter vi for hem och tittade på två avsnitt av serien Astrid på raken. Ett fascinerande levnadsöde och en fantastisk människa.

2 comments:

Eva said...

Ja programmen om Astrid är verkligen bra, vilket livsdokument.

Anonymous said...

Det finns maxi butiker som har pensionärsrabatter en speciell dag i veckan. Kanske var det något sådant du fått/syse