Monday, December 15, 2014

Iläggsskivor

Jag körde Anna till skolan i morse eftersom hon hade med sig rullrån och struvor till skolmatstanten, som gör ett fantastiskt jobb och är värd all uppmärksamhet. Så fort jag lämnat henne for jag ut till K-rauta i Bromma och köpte limskivor och träplugg för att äntligen göra iläggsskivor till det runda bord vi köpte för några år sedan.

All materiel framtagen
Det är utdragbart, men saknar skivor och det är så enkelt att göra dessa att det inte blivit av. Men nu skulle det alltså ske. Vi blir nog upp emot 15 personer till nyår och till dess kan det vara ett lämpligt att göra i ordning bordet. Det gick rätt fort att ta sig till Bromma trots kaosartad trafik på alla infarter, och ganska snabbt var jag hemma med material.

Två tredjedelar färdiga
Jag började genast limma på distanslister på undersidan och när det var klart stack jag till min sjukgymnast. Han gav mig några nya plågsamma övningar, men  jag gjorde dem faktiskt och de är nog inte så tokiga. Ont ska med ont fördrivas. När han var klar med mig for jag direkt hem och fortsatte med att sätta i pluggar som skulle foga samman skivorna.

Klart
Det var mycket borrande och passande men plötsligt var allt klart. Jag sopade rent, tog fram fin duk och gjorde i ordning så att det skulle se fint ut när Anna kom hem. Det gjorde det också och hon blev väldigt glatt överraskad. Vi beslöt att ha borde utfällt så här ända till nyår. Paula och Jimmy var med också och de fyllde i julkorten så nu är det bara att posta dem.

PS: Täppas skrev om oss i sin blogg idag. Länk till den finns på högersidan av min blogg.

No comments: