Thursday, December 25, 2014

Juldagen

Idag har varit alldeles väldigt kyrkliga. Det började redan i morse med julotta. Den inleds för all del inte förrän kl 9, men innan dess hade vi varit i församlingsgården och gjort de sista förberedelserna för kyrkkaffet.


Det kom inte riktigt lika mycket folk i år som vanligt, 38 st, men då räckte också både kaffe och smörgåsar. Stämningen vid kaffet var hög som vanligt och folket lämnade inte förrän vid elvatiden. Då städade vi upp och for sedan hem och åt lunch och vilade en stund innan det var dags för nästa evenemang, julkaffe hos Engfors. En mångårig tradition. 


I år hade Annika och Tina lagat till det mesta eftersom Siv varit lite krasslig. Tina hade gjort ett enormt godistorn, och jag lät mig alltför väl smaka. Vi blev inte kvar så jättelänge eftersom det snart var dags för nästa kyrkevenemang. En pianokonsert med vikarierande kantig, en ryska, och henns kompis, också han ryss. 


De spelade oerhört bra vilket inte var ägnat att förvåna eftersom de båda är utbildade konsertpianister. Vi drygt tjugo, som kommit fick en fin stund. Trots detta höll jag på att falla i sömn flera gånger. Jag vaknade dock till när Paula skickade en armbåge i sidan, så fort jag snarkade för högt.

Och nu sitter vi bänkade framför TV:n - Så mycket bättre, återträff och sedan blir det kanske något sällskapsspel innan läggdags.


No comments: