Wednesday, December 31, 2014

Gott Nytt År

Nu är det alltså nyårsafton. Alla tolv sitter vi framför TV:n där det pågår någon viktig match, som några tittar på. Vi andra snattrar och stör så gott vi kan.

Vi har just ätit första omgången mat, smårätter av allehanda slag, som gjort oss rejält mätta. Trots att vi glömt flera av de rätter vi planerat. De får komma senare ikväll. 

Dagen har annars varit lugn och jag har inte haft så mycket matpyssel; små snurror av smördeg med pizzafyllning, som gått åt som smör i solsken. Sedan klyftpotatis, stekta champinjoner, vridbröd ( som vi glömde ta fram) samt en massa små goda korvar, som vi också glömt. 


Det gjorde dock inget eftersom Gabbi och Rosmarie hade med sig en massa godsaker de också. Nytt för i år var att vi hade ostron. Paula hade köpt ostron och mousserande vin och det kom på min lott att öppna dem. Det har jag aldrig gjort förr men det gick jättebra. 

Nu kommer resten av kvällen att bli umgänge och julklappsutdelning. Grabbarna grus med familj har varit på Kanarieöarna i jul och inte träffat någon tomte. Det finns massor av paket här nu ( dock inget från mig ) och gossarna är förväntansfulla. 

Resten av kvällen beräknas löpa i invanda spår och skulle något oväntat inträffa kommer jag att meddela detta i morgondagens epistel. 

No comments: