Sunday, December 14, 2014

Lucia

Vi sov till elva idag, vilket har sin rundliga och randiga skäl. Vi satt  nämligen uppe till halv fem i morse och tittade på Musikhjälpen i väntan på att vår vän Elsa och hennes dotter Miranda skulle vara med. Miranda är ultradistanslöpare och hon och ett fyrtiotal andra löpare hade under eftermiddagen, kvällen och natten sprungit från Sundbyberg till Uppsala för att samla in pengar till musikhjälpen.

I natt fick vi lite snö, men den var borta i morse.
Miranda hade sprungit alla nio milen, men många andra sprang delar av sträckan. Vår väntan kröntes med att vi verkligen såg och hörde Miranda inne i TV-studion och mamma Elsa utanför.

Miranda efter loppet. Bilden fotad av mamma och manipulerad av mig
När vi nu vaknade fick Anna bråttom för hon skulle in på ett afternoon tea som hon fått i present av sina forna kolleger. Själv laddade jag inför kvällens luciakonsert i Sundbybergs kyrka. Vi samlades till genrep halv fem och sedan började konserten kl 7.

Publiken i spänd förväntan i kyrkan
Vi sjöng med Norrtäljes kör och med kyrkans ungdomskör. Det gick bra även om den här konserten var betydligt mer högkyrklig och religiöst präglad än förra veckans konsert i Norrtälje kyrka. Däremot var avslutningen bättre här eftersom vi som sjungit tågade ner till Sundbybergs Folkets Hus på julbordssittning efteråt. Det var ett vanligt standardbord men mycket gott och jag kan utan tvekan äta mig fördärvad även på ett julbord för 250:- som ett för 495:-.

Ett gammalt och säkerligen K-märkt Folkets Hus välkomnade
oss till julbord. Här vår ordförande som
underhåller från scenen
När vi kom hem tittade vi på reprisen av gårdagens På Spåret och idag vann jag inte utan blev god tvåa.

No comments: