Wednesday, December 03, 2014

Gossen på besök

Dagens stora händelse var gossens besök (vid sidan av regeringskrisen) och jag har glatt mig storligen. Innan han kom satt jag dock vid TV:n och hörde på riksdagsdebatten hela förmiddagen, där politiker stod och pratade bredvid varann, och småljög varann rakt i ansiktet.

Jag följde dock Nils plan på min flygradar-app hela tiden och när hans plan kom in över Danmark stack jag iväg till Arlanda och hämtade upp honom. Han såg rent stilig ut i svart rock och keps och ett allmänt vårdat intryck!

Julmust är lyx för en utlandssvensk
Vi for direkt till IKEA för att han skulle få chans till ett äktsvenskt julbord till en synnerligen prisvärd kostnad. Och mig till ett välkommet avbrott i min viktväktardiet. Jag tryckte i mig en dryg veckas points på mindre än en timme. Det var gott.

Sedan vi ätit oss grundligt mätta for vi ut till stugan eftersom Nils uttryckligen sagt att han ville se den. Där var kallt men blev fort varmt inne i storstugan då jag ställde in kaminen och Nils, som inte sovit i natt, snarkade in direkt. Själv läste jag ut min bok om Piratens hustru Tora.

Jag låter gossen avnjuta White Christmas
När han så småningom vaknade tog vi oss en kopp kaffe och spelade lite julmusik på grammofonen. Det var riktigt stämningsfullt. Nu var vi så klara med stugan och for in till stan och åt en enkel kvällsmåltid varefter vi bänkade oss vid var sin dator och lyssnade på senaste nytt om regeringskrisen. 

No comments: