Thursday, December 11, 2014

Nobelmiddag

Igår åt 1350 personer nobelmiddag på TV. Jag följde menyerna med stort intresse och noterade följaktligen att man som förrätt serverade blomkålssoppa med kungskrabba, ärtor och citronglaserad blomkål.

När det nu bar sig så lyckligt till att lilltösen plötsligt mellanlandade här så föll det sig naturligt att även vi skulle äta blomkålssoppa. Jag fann ett recept på lyxig dito och inköpte grädde, vitt vin och blomkål mm. Jag städade också grundligt för att kunna ta emot vår gäst på ett värdigt sätt. När jag sedan hämtat henne på centralen vid sextiden och körde hem så steg vi in i en fräsch och välansad lägenhet.

Hon satte sig att jobba lite medan jag fixade soppan och den blev mycket god. Anna var på julbord med sitt nya jobb (förra veckan var det med det gamla) och kunde följaktligen inte avnjuta anrättningen. Kungskrabba hade jag inte men styckfrysta räkor av hög kvalitet. Ärtor var enklare och den citronglacerade struntade jag i. Vi lät oss ändå väl smaka och frossade i surdegslimpa därtill. Roligt att ha besök av henne så där helt apropå.

2 comments:

Eva said...

Förstår det är härligt att få besök så där apropå? Gläds med er och bra för E och dig att du bor i den stora staden. Hälsa så gott från mig.

Eva igen said...

? I föregående var ett av a lla mina felslag