Tuesday, June 02, 2015

Amerkafrämmat

Hela dagen har gått i den nästföddes tecken. Kl 14.55 skulle han landa och fram till dess gjorde jag följande: Gick och handlade lite, som jag glömt. Surfade lite. Bäddade. Gjorde pajdeg. Stekte köttbullar. Gjorde rabarberpaj. Bakade densamma. Skalade potatis.

Noomi grovdiskar köttfärsskålen
Åkte och tvättat bilen. Dammsög densamma. Satte på Gluntarne i bilradion. Körde iväg ut mot Arlanda. Parkeradepå den fria info-parkeringen före terminalerna. Satt och lyssnade på Gluntarne. Följde Anders´plan på flygradarn. Såg hur plan efter plan i flygradarn dök fram ur molnen och gick ner bakom en skogsdunge. Såg till slut hur Anders´ och Heathers plan landade.


Vid pilen kan man ana Anders o Heathers plan
Jag kollade på en annan app hur planet avancerade inne på flygfältet och körde sedan fram och parkerade i alldeles lagom tid. Lilla vovven och jag traskade iväg och ställde oss att vänta i ankomsthallen. Det märktes att Noomi kände igen sig för hon hade uppmärksamheten intensivt riktad mot den öppning där den ankommande brukar komma.


Vi behövde inte vänta länge förrän de unga tu dök upp och det var jätteroligt att se dem. Vi for genast hem till stan och jag skyndade mig att sätta på potatis, som Anders genaste skar ner till små tärningar för att korta koktiden. De skulle nämligen förvandlas till potatismos. Mitt potatismos, som Heather längtat efter i ett år. Hon blev inte besviken och lyckan strålade ur hennes ögon när hon la för sig. Hon tog två portioner!


Vår kväll avslutades med att vi var på ett stormöte om en eventuell omvandling till bostadsrätt i det hyreshus där vi bor. Det var mycket givande. När vi kom hem satte jag mig att skrivas blogg varefter jag for fram och hämtade A o H. som varit på promenad genom stan.

No comments: