Saturday, June 06, 2015

Bättre väder än väntat

Vi hade tänkt åka hem direkt efter frukost eftersom yr.no utlovat regn mitt på dan. Men hur det var så vart det inte något värst mycket av regnandet och vi blev kvar. Det vart inte någon frukost heller till att börja med ty Anna kom och väckte mig med kaffe och ostbröd. Efter det stod det inte på förrän melodikrysset började och när det var klart utan att regnet kommit så tog vi en försenad brunch på verandan. 

Nu ringde Paula och ville ha hjälp med vovven så jag åkte och hämtade henne vid närmsta T-bana och så dags hade vädret börjat stabilisera sig. Nästan så att man såg en eller annan blå fläck mellan molnen. Jag hade köpt en rätt rejäl förpackning marinerad karrékotlett igår (svenskt givevis) och det var mer kvar än vi rimligen kunde trycka i sig själva. 

Vi ringde alltså Robert o Caroline för att höra om de ville dela vår lunch. Robert jobbade men Caroline och sonen Joel kom. Innan dess hann vi dock glädja lilla vovven med en tur ut i fina skogen med hejdlös jakt på läckra pinnar. På tillbakavägen var hon alldeles utmattad och gick direkt i bäcken där hon låg ner och drack vatten.

När C o J kom hade det blivit så vackert väder att vi satt ute och åt våra grillade kotletter med potatis-morotsmos. Till efterrätt bjöd jag på körsbär och till kaffet blev det wienerlängd, som C haft med sig. All världens väg med pointsen idag också. 

Till sist, när gästerna åkt, satt vi och såg nationaldagsfirandet från Skansen i minipaden. Det fungerade utmärkt. Nu ha vi dragit oss in på vetandan. Ute blåser det kraftigt men här är det lugnt och skönt och vi lyssnar till ett vinterprogram med Mattias Klum. Vi stannar all över i natt också för här är ju så himla mysigt att vara.

No comments: