Sunday, June 28, 2015

Eftermiddag på bryggan med goda vänner

Idag var det första morgonen då det kändes bra att låta dörren till sovrummet stå öppen en stund innan man drog sig upp ur sin paulun. Det var skönt. Och samtidigt har temperaturen inte vart värre än att man gott stått ut med den. Vi var idag så till den grad flitiga att vi tog med vovven på långpromenad innan frukost (men efter kaffe på sängen).

Vovven tar ett snabbdopp i sjön
Längst upp i nordändan av sjön har vi ett fornminne, tre vackra bronsåldersgravar, och jag minns sedan i fjol att det växer en del fina växter i den torra backen vid gravarna. Vi travade alltså iväg dit och vovven var så lycklig och glad. Hon poserade snällt uppe på graven och var fullkomligt nöjd var gång vi kastade en pinne. Jag såg tjärblomster och en blå vial, men tyvärr fick jag så dålig skärpa på bilderna att de inte gick att använda i mitt blomalbum.

Vovven poserar på gammal gravhög
 På hemvägen var Noomi betydligt spakare och gick flåsande efter oss. En kombination av dålig kondis och värme. När vi kom hem la hon sig därför direkt i den djupare av våra dammar och sörplade girigt i sig av det klara vattnet. Själva gjorde vi frukost och satte oss sedan att prata med nära och kära i telefon och Messenger en liten stund. Vi bjöd in RobCar till idag och Paulas gamla dagmamma med man och vän nästa helg. Det är kul att folk vill komma till vår stuga.

Klart för frukost
Till dagens lilla bjudning grillade vi av det griskött vi köpte på Huså gård igår. Jag valde revbensspjället och kokade det först en stund. Det smakade väldigt bra och räckte gott till fyra personer. Speciellt eftersom de också varit och köpt en grillsida - i en tysk butik....

Grillen är tänd
 Mätta och belåtna satt v i sedan och talade och lyssnade kring olika problem i skolans värld samt kring gåtan om vilka Kurre och Linda är. Robert hade nämligen undertecknat med dessa namn i gästboken förra gången de var hår och ingen kom ihåg varför.

Söndagsmiddag med goda vänner
Först när aftonkylan började smyga sig på oss avbröt vi samkvämet och drog oss hemåt, var och en till sitt. Och nu skall vi strax dra oss tillbaka ty Anna börjar tidigt i morgon. Jag skall bara ut på sista kissrundan med jycken.

No comments: