Friday, June 05, 2015

Första sommardagen

Idag har det för första gången i år varit riktigt varmt. Ja, nästan tjugo grader och det har varit en härlig dag ute i stugan. Dagen började tidigt med en väckarklocka, som drev upp mig ur min paulun redan vid fem. Anna har öppning idag och vill gärna vara i god tid. Och som vanligt kör jag för hon sparar så mycket tid genom att åka bil.

Jag for hem och packade inför en stugdag och stugnatt. Sedan ägnade jag en stor del av dagen åt att gå igenom mina stor stenkakor, de som innehåller den klassiska musiken. Det var riktigt vackert och till slut valde jag ut fem skivor, som jag satte in i ett tomt album. Det ställde jag in i grammofonhyllan medan de andra åkte in i förrådet igen, i väntan  soptippen. 

Vid halv fyra kom Anna och iag hämtade henne vid den vanliga T-banestationen varefter vi åkte hem och drack kaffe och åt ostbullar. Vi kunde unna oss en timme i silstolarna innan silen gömde sig bakom björken. Lite senare grillade vi några marinerade karrékotletter som avnjöts med lite grönsallad. Allt som allt en lagom supé för att hålla pointsen i schack. 

Faktiskt så få points att jag kunde ta fram en chokladkaka med havssalt, som jag köpt som överraskning. Anna var ju så besviken förra fredagen på att det inte fanns någon som helst överraskning. Nu sitter vi på verandan och lyssnar på det vinterprogram, som sändes den förste januari med Lars Lerin. Han berättar bra.

No comments: