Thursday, June 25, 2015

En lugn och stilla dag

Många tycker att jag verkar leva ett innehållsrikt liv som pensionär och det stämmer nog. Jag har ett aktivt liv så ibland kan det vara gott att inte göra ett dugg. En sådan dag har det varit idag. Den började tidigt ty Anna hade öppning på förskolan. Jag körde henne dit som vanligt då och sedan for jag inte till stugan utan hem igen. SMHI har lovat ymnigt regn idag också och dessutom slutar Anna tidigt, så jag kunde lika gärna vara här.

Jag satte mig att läsa mail och Facebook och kollade boenden på Öland. Jag och lillasyster skall göra en repris av fjolårets succéartade resa och i år har vi tänkt oss till Öland. Det ska bli kul för det finns mycket att se där. Rester av gamla banvallar och järnvägsbroar t. ex. Jag satte mig också och fortsatte med mors dagbok. Nu har jag hunnit till hösten 1942 och det märks att hon blivit äldre och tappar litet av geisten i skrivandet.

Jag var och handlade också och för en gångs skull slog jag mig i slang med expediten och en annan kund.
- Min dotter fyller sju, så jag har köpt denna, sa kunden och räckte fram en färdig tårta.
- Jaha, min yngsta är också sju, sa expediten.
- Min yngsta är 34, la jag mig i nu.
- Jaha, sa expediten lite förvånad och fortsatte med att sju år är en fin ålder
- Man kan börja diskutera med dem, sa hon.
- Och det kan man INTE med en som är 34, fortsatte jag och då skrattade kunden, som nog inte var mycket äldre...

När Anna kom hem åt vi kokt fisk med skirat smör och hackat ägg. Magrare än det låter. Sedan gick vi ner till tvättstugan och dit gick Anna ett par gånger till innan det blev, min tur att avsluta med manglingen. Hon hyser en befogad och stark oro för min förmåga att tvätta kläder. Allt i samma maskin och samma temperatur är min stil men inte hennes...

Och nu är tvätten klar och vi har sett första programmet i Sommar med Ernst och ännu ett avsnitt med idolen, Frank Ladegaard. Det är skönt att SVT Play finns. Utöver det behöver man inga andra kanaler. Föreresten. Solen började skina vid ettiden....

3 comments:

Anonymous said...

Ja, din trettiofyraåring kan man definitivt diskutera med! Hon är rätt bra på det! Vi får väl se hur många gamla banvallar vi studerar i höst. Det låter "spännande" eller nåt!
/sysM

e said...

Trettiotreåringen (hrm) tar inte den här diskussionen.

Anonymous said...

Det var den där gamle gubben, som började!
/fasterM