Monday, June 29, 2015

I väntan på ett bankkort

Förra veckan upphörde mitt bankkort plötsligt att fungera och jag beställde ett nytt, som skulle komma på posten om några dagar. Jag trodde det skulle vara idag för detta var tredje arbetsdagen sedan jag beställde, men tji fick jag. Trots att jaa satt hemma hela förmiddagen och väntade kom det bara en räkning på fritidshusförsäkringen.

Jag skulle verkligen behövt mitt kort för jag måste åka till en AC-service med bilen eftersom AC:n börjat bete sig väldigt besynnerligt. I bästa fall räcker det med en enkel service för 800 spänn och i värsta fall ett helt nytt system för minst det tiodubbla. I vilket fall som helst behöver jag mitt kort.



När det inte dök upp for jag i stället ut till stugan och förberedde en enkel bjudning för en fd arbetskamrat till Anna, som skulle komma ikväll. De brukar ses då och då och nu hade vi föreslagit stugan, och det passade henne utmärkt. Hon fann stort behag i tystnaden och friden ute hos oss och åt med välbehag av vår anrättning. Jag körde den där rödbets- och potatissalladen vi skulle ha som sommarplåga tillsammans med grillspett på korvar från Huså. Det smakade utmärkt och K stannade kvar länge.



Vi avslutade med fika inne på verandan (vars väggar firar två år idag) och körde henne sedan hem eftersom det brukar ingå när vi bjuder folk som inte bor långt åt helsike bort igenom. NU är det bara att hoppas att jag får mitt kort i morgon.

2 comments:

e said...

Det är i sådana lägen en ringer till sin bank och meddelar sin avsikt att byta bank och de tar till "kommersiella åtgärder" för att få behålla dig som kund :-)

Alf said...

Det visade sig att kortet kom senare under dagen. Det verkar nämligen vara flera operatörer som delar ut post här.