Monday, June 08, 2015

Skogskalas

Dagens höjdpunkt var kalaset för Heather och Anders ute i skogen och det gick bra även om vi alla kände oss lite blyga till att börja med. Det gick snart över och samtalet flöt otvunget på en blandning av svenska, engelska och svengelska.


Dagen började med att jag kokade potatisen till salladen och att jag sedan for ut till stugan fullastad, med allt som hör ett gott kalas till. Vi skulle bjuda på potatissallad, grillad karrékotlett och limemarinerade jordgubbar som dessert. Salladen gjorde jag direkt som jag kom ut ty den mår bra av att stå och dra sig. Detsamma gäller jordgubbarna, som jag strödde över med rivet limeskal, limesaft och muskovadsocker.

Heather fann sig väl till rätta nere vid kryddgården

Noomi är en intresserad åskådare vid alla måltider
Sedan klädde jag på alla sittdynorna sina klädslar, som vi haft hemma och tvättat i natt. Det gick betydligt lättare än jag trott och det såg väldigt fint ut. Därefter var det paus, vila tills gästerna dök upp vid tre. Jag mötte dem vid vanliga T-banan och for genast hem för att förbereda lunchen. Frasvåfflor med sylt, bakade i järn över öppen eld. Det blev väldigt gott och jag insåg att idag fick det inte räknas några points alls.

Våffelelden brinner med trädgårdsbordet som vindskydd

Läckert gyllenbruna frasvåfflor
Nu räknades i stället snarkningar ty innan vi visste ordet av hade vi försjunkit i en behaglig middagsslummer. Gästerna i soffhörnet och jag och vovven inne i dormitoriet. Fram emot sju skulle resten av gänget komma; Anna, Paula och Jimmy. De vart lite sena ty jag hade bett dem köpa en flaska mineralvatten och det gjorde de i en tysk affär, där jag inte brukar gå in. Det allra enklaste inköpt tar oerhörd tid där för vissa ....

I den svenska sommaren gäller det att klä sig varmt
Men, vad spelar tiden för roll på semester och för en pensionär. Snart satt vi bänkade inne på verandan - det var för svalt och osäkert väder ute - och när vi väl fått mat i magen flöt samtalet på bra. Maten smakade utmärkt och tiden flög iväg tills det blev dags att fara hem. Vi tog med all disk hem för att låta maskinen sköta det jobbet. Och nu sitter vi och ser hur Sverige försöker vinna över Nigeria i fotbolls-VM. 3-2 just nu....

No comments: