Friday, June 26, 2015

Grillad abborre

I förmiddags regnade det igen så jag avvaktade några timmar innan jag stack ut till stugan. Det var lovat att vädret skulle bättra senare så vi hade bestämt oss för att fira fredagskväll där ute. På vägen stannade jag till och köpte ett par färska abborrar. Jag hade egentligen tänkt välja röding, men den är ju rätt fet och abborre kändes nästan lite mer exklusivt. Jag hade tänkt grilla fisken. Det blev väldigt bra också och det fattas bara eftersom abborren kostade betydligt mer än både lax och röding.


Jag kom ut vid tvåtiden och började förbereda för kvällen. Samt sova middag. Jag hade ätit innan jag for hemifrån. Dessutom firade jag lite extrafredag med en färsk kanelbulle. Vågen har varit snäll i veckan och lite måste man ju unna sig.


Vid halv sex hämtade jag Anna och medan hon pustade ut på verandan började jag med maten. Tände grillen och satte på potatisen. Fiskarna saltade jag och fyllde med lite örtkryddor. Det hade nog egentligen räckt med saltet. Hur som helst lyckades grillandet väldigt väl. Åtta minuter på var sida grillade jag och sedan var det bara att peta ut så mycket fiskkött som möjligt. Det stämde som fiskhandlarn sa, att det krävdes två abborrar till två personer. 


Efter maten försjönk vi i ett simpelt TV-program om några C- och D-kändisar som skall lära sig bli travkuskar. Man kan säga att det är lättsmält men ännu bätte är kanske att kalla det lättspytt. Nu är det sen kväll och vi sitter och hör på Rickard Söderberg i Karlavagnen. Ett betydligt bättre alternativ. Och som en fin prick över i:et har jag nu blandat mig en god och värmande toddy. 

1 comment:

Anonymous said...

livskvalitet/syse