Monday, June 15, 2015

Chokladpraliner

Idag fick jag så äntligen min pralinkurs. Den skulle ha varit i maj, men då vart ledare sjuk. Idag var hon frisk och alert och i fin form. Vi var fem styck som hade letat oss ut till villakvarter i Upplands Väsby, där kursen ägde rum och vi fick valuta för våra avgifter. Speciellt jag som fått min kurs av grabben Grus, som ersättning för mattekursen.


Vi fick testa både att rulla och doppa praliner för hand och även att gjuta i form. Speciellt tacksam är jag över att vi fick lära oss temperera choklad. Det har jag hört talas om men aldrig fattat förut.



Efter två timmars pyssel lämnade vi stället med våra praliner i små askar och jag hade fått ihop 25 styck. Deras livslängd lära inte bli lång så jag köpte även en egen gjutform och råchoklad att gjuta av. Få se vad det blir för spännande fyllningar till midsommar...



Tidigare idag var jag ute i stugan och lagade mig lunch, vilade middag samt ritade lite. Jag kom ut rätt sent för jag skulle först förnya mina recept och eftersom jag inte var van vid rutinerna på min nya vårdcentral tog det lite tid.

No comments: