Thursday, June 11, 2015

Fyra årstider

Idag har vi haft fyra årstider. Snö och blåst flera gånger. Blåsigt och molnigt höstväder däremellan. Lite soligare, men blåsigt, vårväder nu och då och, vid några få tillfällen, svagare vind, blå himmel och en sol som nästan värmde. 



Men jag skall inte klaga. Vi har haft det gott och varmt inne i stugan och umgåtts och pratat och haft det trevligt hela dagen, Bibbi och jag. 


Ungdomarna däremot, försvann västerut vid middagstid för att besöka Narvik. Det var nog fort gjort för städer har man ju sett. Däremot inte det tjusiga nordnorska landskapet så de for längre ut mot Ofotfjordens mynning där de tog färja över och for tillbaka på nordsidan av fjorden. Nu är klockan strax midnatt och vi väntar dem åter när som helst. De passerade Gränsen för en stund sedan.



Mina musfällor har fortsatt att imponera och nu har vi tagit sammanlagt sex gråsidingar och sorkar. Jag skall banne mig köpa ett gäng fällor och sätta i uteköket i stugan. Man kan inte utrota skogsmöss men kanske minska deras härjningar.  Och nu, tjugo i midnatt visar termometern 1,0 grader. Plus ....

3 comments:

Anonymous said...

Även jag har en "vikingfälla" i stugan, men den har stått outnyttjad- ovittjad i flera år nu. Lyckades hitta ett hål stort som E4an för skogsmössen och tätade det. Sen dess har jag sovit gott om nätterna i stugan och sluppit vakna av smällande fällor och hoppande möss! Det är ljuvligt skönt.
/sysM

Alf said...

Aha! Är det så de heter. Vi pratade just om det igår kväll. Och sedsn texten igår skrevs har det hunnit bli tio gnagare. (Kl är 9:37 nu)

e said...

såna där vill jag ha!!