Tuesday, June 16, 2015

Arbetsdag

Idag har jag varit ute i stugan mest hela dagen eftersom Anna slutade sent idag. Detta utnyttjade jag till att vara riktigt flitig. Jag började med att sätta i en avloppsslang på vår vattentunna för att undvika mögelfläckar på altangolvet under tunnan. Efter detta vilade jag och tog en kopp kaffe.


Efter detta drog jag fram ström till stugan och kopplade in trimmern varvid jag gick över gräset. Det växer bara i klippskrevorna och mellan blommorna men  det har växt rejält sedan sist så jag trimmade ner det. Till hundens förtvivlan. Hon drog sig bort under altanen under min framfart. Efter detta vilade jag och tog en kopp kaffe.


Nästa projekt var att fixa störar till midsommarstång för barnen på Annas skola. Jag gled ut i skogen, med yxa i näven och letade en ung frisk björk. Någon sådan fann jag inte men i stället en lång rak asp, som dött för länge sedan men fortfarande var fast och fin i hullet. Den blev till en alldeles utmärkt majstång. Efter detta vilade jag och tog en kopp kaffe.


Jag värmde även en medhavd fisksoppa, som serverades med ett fröknäcke och en liten nubbe Gammeldansk. Det smakade alldeles utmärkt och innehåll så lite points att det knappt var märkbart. Jag har nu gått ner det jag överåt i Björkliden förra veckan. Efter detta vilade jag och tog en kopp kaffe.


Jag hade nu en lång härlig eftermiddag framför mig varunder jag skrev rent flera veckor i mors gamla dagbok. Jag hann fram till den 2:e augusti 1942 vilket var den helg då Moster Signe gifte sig med Stig. Jag kopierade över det stycket i ett mail till kusin Berit, deras dotter, som nog inte sett texten förut. Efter det vilade jag men tog inget mer kaffe utan for hem och lagade middag till Anna och Paula och Jimmy. Det blev rostade rotsaker med kassler och smakade gott.

1 comment:

Anonymous said...

Har du rabatt från någon kaffeleverantör?