Tuesday, September 22, 2015

Back-up

Idag for jag verkligen inte ut till stugan.  Dels för att jycken skulle hämtas redan vid tre och dels för att jag kommit på en sak jag borde göra här hemma. Back-up av alla mina bilder. I Järbo i helgen fick vi besök av en grannfru, som frågade hur jag brukar göra back-up av de bilder jag tar. Svaret, det pinsamma, var att det gör jag inte alls.

Så i morse letade jag upp den lösa hårddisk jag haft liggande här sedan jag köpte ny dator och inte behövde extraminne. Den hårddisken rymmer 250 Gb och det räckte mer än väl till alla de bilder jag har. Jag fotograferar ju praktiskt taget var dag och för över bilderna till datorn. Skulle den krascha så är dessa bilder borta.

Men inte nu längre. Jag formaterade den lösa disken och satte sedan igång att föra över alla bilder. Det tog sin rundliga tid så medan den höll på att tugga i sig mina bilder gick jag ut med vovven på promenad. Men bara det minsta möjliga. Runt huset. Sedan satte jag mig att läsa i en reklamtidning jag fått. Ett exemplar av "Kvällsstunden". Det förundrar mig hur den gamla nördblaskan fått nys om vilken tönt jag är. Kan det vara Mark Zuckerberg som kollat vad jag sysslar med på Facebook och sedan sålt min adress. Fast det fanns faktiskt en hel del läsvärt i den. Det ska medges.

Jag kokade också en rejäl och mustig fisksoppa på den skaldjursfond jag gjorde av skalen från kräftskivan. Det blev en mycket god fisksoppa som vi avnjöt senare, när jag kom hem från kören och Anna från Oljefaten.

No comments: