Sunday, September 27, 2015

En läcker söndagsmiddag

När jag besökte min käre kusin A och han likaledes kära hustru R, fick jag av den senare ett tips om att plantera physalisfrön för att få läckra frukter på verandan nästa år. Fröna får man enkelt genom att äta en frukt och spotta ut kärnorna. Detta gjorde jag för några veckor sedan och därefter har inget hänt. Men så, igår, upptäckte Anna att det kommit upp två gröna små strån och i morse såg jag spår av alla fyra. Det ska bli spännande att se hur det hela avlöper. Jag har redan tidigare en kruka med en planta, som uppstått ur fröet från en passionsfrukt. Det är till att ha gröna fingrar.


Vädret var strålande idag och så fort vi städat upp efter gårdagens frosserier for vi ut till stugan där vi tog oss en promenad genom skogen. Vi testade en ny stig, som var mycket trevligare att gå, än den gamla. Dock fanns där ingen svamp - ännu.


Hemkomna tände vi en eld av den ved jag fick i Järbo förra helgen. Den var torr och fast och fin och brann länge och lugnt. Vi fick en perfekt glöd och avnjöt 275 gram falukorv var innan vi for hem. Det är härligt att ha den här stugan.



Jag var lite nyfiken på hur temperaturen i jordkällaren utvecklades och det visade sig att den varierat med tre grader sedan i torsdags medan temperaturen ute i luften varierat med elva. Det ser jag som ett gott tecken.  Vidare fick AIK stryk idag. Det gläder mig!

No comments: