Monday, September 28, 2015

Gräsligt arbete

I natt ställde jag klockan på fyra och hoppades få se den omtalade blodmånen. Det fick jag inte. Stockholmsområdet var det enda i landet som hade moln i natt och det sörjde nog inte övriga delar av landet. Jag kunde dock se en orange skiftning i molntäcket och det fotade jag.


Jag körde Anna till skolan idag också eftersom hon börjar tidigt och eftersom jag då också kommer ut tidigt till stugan. Där satte jag mig och njöt av min måndagsmorgon med kaffe, ett litet gott bröd och de sista sidorna i mors skrivmaskinsanteckningar. Idag hann jag fram till den hemska händelsen juldagen 2007 (eller 2006) då Jonas inte blev serverad kaffe först. Mor GLÖMDE ge honom den första koppen. J är fortfarande traumatiserad av denna blunder.

Före
Efter
Så småningom gjorde sig dock arbetslusten påmind och jag stegade ut i solen där jag greppade grästrimmern och började gå över det gräs som fått växa ohämmat i klippskrevorna upp vid vår stuga. Det tog sin rundliga tid ty gräset var fuktigt och tovigt och gjorde motstånd. Till slut hade jag dock fått av så mycket att jag kände mig nöjd. Det blev en stor korg gräs som jag bredde ut som extra isolering över källaren. Varje bidrag där kan nog göra nytta.


Efter lunch for jag ganska snart hem där jag vilade middag och sedan gjorde en god köttfärssås, som serverades med spagetti, när Anna kom hem. Vi åt och sedan gick hon med Jimmy på hundkurs medan jag körde iväg till min läxhjälp där det idag blev publikrekord. Sju ungdomar kom dit och åtminstone en var inte särskilt inställd på läxor. Nästa gång får han gå hem och snattra i stället för att göra det här. Övriga ungdomar verkade dock nöjda med detta tillfälle till läxläsning.

No comments: