Tuesday, September 01, 2015

Befolkningen 1950

Idag har vi varit hemma hela dagen, vovven och jag. Fast vovven blev hämtad vid tre. Det har regnat av och till hela tiden och det kändes riktigt skönt som omväxling. Jag hade inga problem att fördriva tiden ty igår fick jag se en notis på Facebook om att Arkiv Digital publicerat en betaversion av ett register för Sveriges befolkning 1950.

Det är något jag väntat på länge för nu kan jag täppa till luckan mellan 1900 och 1970 i min jakt på ättlingar till gamle Arvid Ambjörnsson. Och det gjorde jag. Ända fram till halv fem och jag fann massor av nya släktingar. Halv fem gjorde jag i ordning en blåbärskaka på bär från stugan. Den skall bli till födelsedagsmorgonfika för min lilla tös, som väntas hit ikväll. (Jag såg just på min app att hon precis startade från Schiphol)

Halv sju var det dags för höstupptakt i kören. Vi fikade och talade lite om höstens program men halv åtta sa jag att jag måste åka och hämta lilltösen. Det var en sanning med modifikation ty egentligen tänkte jag erbjuda Anna skjuts hem från oljefatspelningen i Skärholmen. Det kan jag aldrig annars eftersom kören håller på då men idag satt de bara och skrålade snapsvisor så då kunde jag avgå utan större problem. Och nu sitter vi och tittar på dagens avsnitt av idol och väntar på att flygbussen skall komma till det vanliga stället.

1 comment:

Anonymous said...

Hälsa "lilltösen" och gratulera så mycket!
/faster-sysM