Sunday, September 20, 2015

På jakt efter kritor och vitt papper

Jag sov gott i morse och vaknade inte förrän vid nio. Sent för att vara mig. Då väntade nykokt gröt på spisen. Efter frukost antydde jag att jag skulle vilja köpa lite björkved, vilket det finns gott om här. Det gick bra och snart var bagaget fyllt av tre säckar ved. Och inte ett öre ville de ha betalt. Det fann jag mig i.

Vi satt sedan och bläddrade i dagstidningar och böcker och jag började läsa i den bok om DNA i släktforskning som jag gav B-E i födelsedagspresent. Den som Anna tyckte var så pinsamt trist att hon köpte en egen present. Det tyckte inte vi. Boken bar tydliga spår av flitig läsning och det förstår jag: Den gav precis den information man behöver som släktforskare om man skulle vilja göra ett DNA-test. Och det vill jag.

Jag fick ett annat testresultat idag också. Jag hade hört mig för hos favoritniecen om den drönare hon skänkt sin man i julklapp och nu hade han skickat en film som var tagen med (och av) denna drönare. Hon hade sagt att hon köpt den allra billigaste men med tanke på det var bildkvaliteten ganska bra. Scenerna var lite ryckiga, men den kan ju ha berott på ovana vid att styra ekipaget.

Jag är hur som helst fortfarande mycket sugen på att skaffa en. Trots att de är förbjudna i Storstockholm och trots att vår stuga ligger i inflygningsområdet till Arlanda. Men man ju köra lite försiktigt...

Mitt på dagen for jag ner till Sandviken och Dollar Store för att söka billiga kritor och billigt ritpapper. Kritorna fanns det bara sju paket av och ritpapper hade de överhuvudtaget inte. Men Anna hade fixat block till bra pris i vår vanliga hemköpsbutik.

Efter middag for jag hemåt och resan förlöpte utan någon som helst dramatik. Inte ens den talbok av Leif GW, som jag lyssnade på gav någon dramatik, vilket inte betyder att dem var utan intresse. Tvärt om. Anna hade varit på en provomgång med en uklulelekurs på Söder och var alldeles uppfylld av detta när vi möttes i hemmets lugna vrå. Det var kul.

Senare kom Paula o Jimmy med vovven och nu sitter vi och väntar på den nya veckan. Hon för att jobba som lärarvikarie och jag på att fortsätta gräva upp jordtorvor till källaren. Skönt att vara pensionär.

2 comments:

Anonymous said...

Minsann att du kallar niecens man för drönare! Det var inte så snällt, tycker jag ;-)
/SysM

Alf said...

Kunde inte motstå frestelsen .... Hade han varit en drönare hade jag naturligtvis inte skrivit så:-)