Monday, September 14, 2015

Grovarbete

Idag var det meningen att jag skulle få "rå om" Anders ett par timmar ute i stugan och jag var ute vid Bromma och väntade på honom i god tid. Och han kom till rätt plats och hoppades snabbt in i bilen.


Där fick jag snabbt klart för mig att hans plan inte alls skulle gå kl 15 utan redan 13:45. Då blev det med ens lite trångt med tiden om vi skulle ut och äta korv i stugan. Vi enades om att fara raka vägen ut till Arlanda och fick en trivsam tur med prat om helgen som gick och om framtiden.  Vid terminal 5 släppte jag av honom och hann precis fånga honom på bild innan han försvann in i byggnaden. 


Jag for nu i stället själv ut till stugan och efter att ha samlat mig över en kopp kaffe tog jag mig samman och började skyffla jord på det som skall bli vår jordkällare. Vi har en rabatt, som mest innehåller ogräs och den jorden skulle vi använda i första hand. Den räckte riktigt långt. Till mer än jag trodde.
Jag flyttade jorden genom att fylla en blå plastback med fyra, fem spadtag och sedan bära iväg jorden till källaren. Det kallar jag för en god träning.
Till höger om öppningen fick jag bygga upp en enkel stenmur för att jorden inte skulle rasa ner. Det blir nog stabilt bara det regnat litet så att jorden sätter sig. När jag var klar såg högersidan riktigt bra ut medan det fortfarande finns mycket att göra på vänstersidan. Men efter idag börjar jag tro, att detta inte skall bli något oöverstigligt problem.

 
 
 

Jag skulle ha läxhjälp idag igen så jag for hem i god tid för att hinna duscha och hyfsa till mig. Innan den började hann jag tala med min reskamrat till Lappland och han hade fortfarande inte blivit bättre så vi enades om att ställa in vår resa i år och i stället ta en miniresa till helgen. Det skall bli kul och jag har mycket att göra här hemma.

No comments: