Friday, September 11, 2015

Kedjereaktion

Jag började dagen med att köra Anders till centralen varifrån han skulle ta tåget till Värmland och sin mormors begravning. Efter ett hastigt adjö och efter att ha sagt "vi ses i maj" rusad han iväg och jag drog mig hemåt. Egentligen skulle jag ha kört direkt mot Lappland nu, men min reskamrat har blivit sjuk och resan är uppskjuten några dagar. Vi får hoppas att han tillfrisknar innan semestern är slut så att vi kommer iväg. 


I stället for jag ut till stugan och började röja. Sedan jag gick igenom det gamla förrådet fick jag plötsligt en massa utrymme i det nya. Dit kunde jag börja flytta sådant som legat dolt under sängar och soffor. Bland annat fann jag min gamla herrbetjänt, som kommer att bli perfekt i sovrummet. För nu när jag frigjort utrymme under sängar och soffor kunde jag börja ställa bort allt som stått framme och skräpat hela sommaren. 


Detta var en riktigt rolig syssla och när jag hämtat Anna vid vanliga T-banan kunde jag stolt visa upp rena och fina rum, både i storstugan och sovrummet. Undanplockat och fint minsann. Då satt det fint med lite kvällsmat. Vi grilade revbensspjäll av vår närodlade gris och han smakade utmärkt med råstekt potatis och morot till.


Vi har dragit upp en sladd till datorn ikväll så då kan vi synda lite på nåden och se på TV via SVT-play. Fast först satt jag allt ute och njöt av friden vid solnedgången i sällskap med mr Jameson!
Sedan gick jag in och upptäckte att en av mors favoritfilmer gick på SVT24: Mitt stora feta grekiska bröllop. Ganska fantastiskt att kunna sitta i en liten stuga ute i en stor skog och se TV-film. 


No comments: