Thursday, September 03, 2015

(F)elsökning

Jag for ut till stugan så fort jag vaknat och väl där gick jag genast bort till grannstället för att kolla om elskåpet på väggen hade fel på säkringarna. Det visade sig att det inte fanns några säkringar alls där, bara en kopplingsdosa mellan gården och vårt pumphus. Jag tog då ett varv genom stället och fick klart för mig att de fortfarande har fel även där.

Jag lyckades kommunicera med en rumänsk anställd där genom att svänga mig med de få italienska ord jag kan. På så sätt fick jag veta att de saknar varmvatten. Det slutade med att gårdsägaren beställde en elektriker så honom måste jag försöka haffa i morgon.


I övrigt har jag gjort ännu en vända till min älsklingsplats, Soptippen, där jag gjorde mig av med resten av skräpet från gamla förrådet. Plus en massa bråte som samlats under köksbänken. Med detta gjort kunde jag bära ut ytterligare lite skrymmande prylar från finförrådet. Där har jag nu tre tomma hyllplan så i morgon skall jag köpa ytterligare ett antal plastbackar med lock (för mössens skull) så att jag kan börja ta fram alla mina ägodelar som nu ligger gömda och oanvända under sofflock och sängar.

Till kvällsmat idag åt vi Pulled Pork med risotto, som jag lagat. Det var gott. Och nu sitter vi och tittar på ett extraprogram om flyktingkatastrofen i Syrien. Kan det vara så att USA:s försvarsindustri förser båda sidor i konflikten med vapen och därför inte har något större intresse av att avsluta konflikten. Nej. så är det nog inte...

No comments: