Sunday, September 13, 2015

Hur man slipper gå runt sjön

Vi sov gott och länge i morse och när vi vaknade förlängde vi vilan med kaffe på sängen, smörgås och morgontidningen i surfplatta och mobil. Anna uttalade som sin tydliga avsikt att vi skulle gå runt sjön idag. En vandring på en dryg timme. Jag tycker det är trist. Jag går gärna men då med hörlurar och talbok i sällskap. Det funkar inte om man går med en pratsugen medmänniska.

Hur skulle detta lösas. Hon är inte helt företagsam- Mycket som sägs, stannar vid ord, såvida inte jag griper in och förvandlar ord till handling.  Och vice versa. Obehagligheter kan undvikas om jag lirkar in fokus mot något annat. Då kan saker gå min väg i stället. Idag gjorde jag så att jag föreslog att vi skulle börja gå igenom vad som fortfarande ligger dolt under sängar och soffor. Mycket av mina flyttsaker hamnade där i brist på annat men även en del av Annas saker skulle det visa sig. Hon gjorde fynd av saker hon trott vara förlorade för alltid och intresset för vandringen tycktes avta. Dock inte vara helt borta.

Dock utvecklades allt i rätt riktning när vi upptäckte, att där låg en hel del sängtäcken, kuddar och filtar. Sådant som vi förstått, att alla de nyanlända flyktingarna lider stor brist på. Bland mycket annat. Anna blev eld och lågor och vi gick igenom alla skrymslen och vrår. Röjde, plockade, dammsög och fyllde en stor säck med sängkläder som vi sedan for iväg med till en IOGT-lokal där en gammal bekant denna dag tog emot hjälp till flyktingar.

När detta var gjort var dagen så långt gången att sjövandringen för länge sedan var historia. VI for i stället och handlade fläsk och korv ty vi hade fått lust att tända en eld i vår eldkorg. Det var väldigt länge sedan vi kunde elda eftersom vi haft en lång torkperiod och innan dess en lång regnperiod. Nu stod det inte på förrän elden flammade stolt i vår fina eldkorg.


Det är en ljuvlig syn att se (och höra) hur feta droppar börjar bubbla i fläskstycket och med ett fräsande fara ner i glöden medan fläsket sakta men säkert förvandlas till en gyllenbrun delikatess. Att spisa på ett gott stycke bröd.


Mätta och belåtna for vi därefter hem och gjorde kväll. Paula och Jimmy dök upp efter en stund och med dem den lilla vovven. Nu skall jag strax ut med jycken på sista kissrundan och sedan sova så jag orkar upp för att möta min käre son som mellanlandar på Bromma i morgon.

No comments: