Tuesday, December 15, 2015

Fortsatt kulturarbete

Efter en lång och lugn morgon drog Anna sig iväg mot skolan och strax efter for jag till ICA Maxi för att handla material till fruktkaka och ytterligare praliner. Men där var icke plats för bilen. Hela deras stora garage var fullt så de fick se mig fara iväg till ICA Kvantum i stället. Men det gick också bra och de hade vad jag sökte. Nu hade det hunnit bli lunchdags och jag avnjöt stekt palt med lingonsylt. Gott!


Sedan började jag med de sista pralinerna i vår lillejulklapp i Murjek och nu var det alltså dags fr de tiramisukryddade. Det gick bra ända tills jag skulle smälta chokladen. Det visade sig att min termometer lagt av, så det var ingen annan råd än att ge sig iväg igen. Och nu fanns det plats på ICA Maxi. Man hade satt upp stora skyltar, som talade om att garaget enbart var till för kunderna.


Jag fick tag i min nya digitaltermometer och hade sådan tur att det blev avstämning vilket var snabbt ordnat när det bara låg ett paket i korgen.


Nu avlöpte allt perfekt och snart hade jag 23 nya fina praliner (en gick sönder och fick ätas direkt) så nu är mina julklappar klara. Vi skall bara köpa cellofanpåsar att paketera dem i. Hunnen så här långt unnade jag mig en rundlig middagsvila tills det var dags att åka och hämta Anna. Vi skulle idag på ännu ett  kulturevenemang.


Dottern till Annas käraste kollega G skulle uppträda  i en blockflöjtskonsert på Kulturskolan och vi hade lovat att ställa upp som publik till barnets stora glädje. Det lät inte så illa som jag fruktat och barnets glädje över vårt besök förlät mycket oljud. Barnets moder och fader kom lite sent men jag spelade ogenerat in dotterns första nummer. Och nu sitter/ligger vi hemma i TV-soffan och ser idolen Leif GW tala om veckans brott.

2 comments:

Anonymous said...

En gång fick jag för mig att slå in julkola i cellofan och jag får väl erkänna att det var väldigt lite av förledet i den tunna filmen jag höll på med, men desto mer av efterledet. Svor ve och förbannelse över cellofan då...
/sysM

Alf said...

Vi skall köpa färdiga små påsar på Panduro. De ska nog funka