Thursday, December 03, 2015

Läkarbesök

Inte ofta jag går till läkare, men de senaste dagarna har det föresvävat mig att jag kanske borde göra det. Jag har haft besvär med andningsvägarna och i förgår undrade Anna en morgon om jag hade astma för det pep så i luftrören när jag andades. Hon kände igen detta från sin lillebror, som varit astmatiker i alla år.

Jag blåste bort frågan med att jag är torr i halsen om mornarna, men sedan tänkte jag på en del andra tecken. Jag har haft svårt att ta ordentliga djupa andetag och jag har blivit oerhört andfådd och trött vid minsta ansträngning. Jag har visserligen ingen toppkondition, men SÅ dålig är den inte. Så idag fick jag tid och efter att ha lyssnat på lungorna skrev min läkare direkt ut en dos Bricanyl, vars funktion en receptarie sedan hade ett grovt jobb med att förklara för mig.

När jag så kom hem googlade jag lite mer och såg att även lungcancer har liknande symptom. Det låter ju inte så kul, men två saker stämde inte - blodiga upphostningar och minskad vikt. Inget av detta har inträffat ännu. Jag nosade också på min inhalator ett par gånger och inbillar mig att den hjälpte för jag kunde dra efter andan ordentligt. Få se om det även minskar andfåddhet och pip.

Jag har noggrant undvikit att anstränga mig resten av dagen utan suttit och skrivit rent mors dagbok, släktforskat och gjort en Janzon till dagens supé, som skall intas när Anna kommer hem. Hon har sent kvällsmöte i skolan och kan behöva muntras upp vid hemkomsten.

2 comments:

e said...

Bra om du fick rätt medicin! Var försiktigt med medicinskt googlande, håll dig till Vårdguidens hemsida. Förvisso bara en källa men så fort man kommer ut på forum har man all världens sjukdomar...

Anonymous said...

Håller med "e" håll dig till 1177 och kolla inte löpsedlar och klickfiskeri-sidor på nätet. Då blir du dödssjuk bara av att inte känna något alls först. En vanlig förkylning är nåt allvarligt etc....
/SysM