Wednesday, December 16, 2015

Mall of Scandinavia

Dagens höjdpunkt var det spirometritest jag skulle göra nere på vårdcentralen. Innan dess tog jag det lugnt eftersom jag blivit uppmanad, att inte använda inhalator innan jag gjorde testet. Det gick riktigt bra, men jag märker att den förkylning, som länge legat och lurat nu kommit upp ur startgroparna och börjat nå full fart in i första kurvan. Jag hostar och snuvar och känner mig bra hängig.
På vårdcentralen kunde de konstatera att det nog knappast är astma jag lider av, men sköterskan var väldigt svävande i vad det kunde vara i stället. Jag skulle få en akuttid i morgon så att jag förhoppningsvis slipper gå och flämta uppe i Lappland under julhelgen.


Efter vårdcentralen drog jag till det groteska nya köpcentret Mall of Scandinavia vid Friends Arena dit Panduro flyttat. Jag hade tänkt att aldrig besöka stället men jag behövde ju cellofanpåsar till mina praliner och iddes inte leta efter dem annorstädes.


När jag ändå var där passade jag på att äta lunch på Max. Det blev ett chicken nuggetsmål i stället för mat. Ett sådant beställer man på en bildskärm vid entrén. Man knappar in sina önskemål, betalar med sitt kort och får ut ett kvitto med numret på sin beställning. Sedan är det bara att gå fram till disken och vänta på att flinka ungdomar skall sätta ihop just din lunch och att ditt nummer skall komma upp på en display.  Ett system som effektiv låser ute gamla gaggiga pensionärer.


Från Köptemplet for jag hem och satte igång med årets fruktkakor. De som jag gjort varje jul sedan 1975. Massor av frukt, som jag lagt i marinad bestående av körsbärssaft och konjak sedan i morse,  mixas in i en tung sockerkakssmet och blir till ljuvliga kakor. Lika torra som Alf, som min svåger säger innan han glupskt vräker i sig ännu en skiva. 

2 comments:

Anonymous said...

Själv hittar jag inte receptet på " min " fruktkaka!/ syse

Alf said...

Googla!