Saturday, December 05, 2015

Julmarknad i Vaxholm

Det var egentligen meningen att vi skulle åkt ånglok ner till Nynäshamn och julmarknaden där idag, men så var det detta med Helga. Jag fick inte riktigt klart för mig om hon rivit ner några grenar över spåren. Dessutom var vi på julmarknad i Nynäshamn ifjol. När jag så såg att det kommer att gå ånglok från Liljeholmen till Södertälje på gamla Västra Stambanan nästa lördag så var saken klar.


Vi vände blicken österut och bestämde oss för julmarknaden i Vaxholm i stället. Där har jag aldrig varit. Vi blev dock lite försenade eftersom en kollega till Anna kom hit för att hämta två termosar och det tog hela förmiddagen. Detta hade till följd att Anders också kunde följa med eftersom hans möte var slut redan kl ett. Kollegan har en dotter med astma och när vi gick igenom våra symptom visade sig dessa vara identiska och det kändes tryggt. Då kanske jag inte har COL eller Mul- och klövsjuka.


Anna fyndar en stickad mössa av fjolårets
modell till halva priset!
Det var ingen märkvärdig marknad utan helt traditionell. Dock hade jag tur för där stod en fransman och sålde ostar, oliver och lufttorkade korvar från Frankrike. Jag hade glömt köpa korvar nere i Paris så nu tog jag igen det. Jag hade varit lite orolig för att orka gå eftersom jag i dessa dagar blir oerhört andfådd vid minsta promenad, men det gick bra i Vaxholm. Vi strosade så sakta att hjärta och lungor hann med i svängarna. Jag hade också fått lite tips av kollegan om min Bricanyl.


Innan vi lämnade marknaden bjöd Anders på fika som satt fint. Därefter for vi hem, via Arninge, där jag sov lite i bilen, medan A o A tog ett rundligt varv på Rusta. Resten av kvällen vart det TV-soffan. Vi hade tänkt gå på Kina-krog, men åkte i stället och hämtade hem "fyla små lättel", en till oss var, och det gick precis lika bra. Vi skulle egentligen ha varit på färja över Östersjön till en julmarknad i Tallinn ikväll, men när vi nu hör hur det blåser ute, så är vi innerligt tacksamma för att sitta här där vi sitter.

2 comments:

e said...

Bra med medusinen, då kan vi gå långpromenad nästa gång istället!

Alf said...

Nja. riktigt så långt har medusinen inte hjälpt mig ännu. Det ska bli spännande att se vad det här utvecklas till.