Tuesday, December 29, 2015

Hostigt

Den hosta jag dragits med några veckor har berett min omgivning bekymmer och jag har blivit strängeligen uppmanad att gå till akuten och kolla att det inte är lunginflammation jag har. Idag fick jag tid och en läkare, som för övrigt hette samma som en grönsak, konstaterade att lunginflammation har jag inte.

Han kunde dock inte avgöra om det är en förkylningshosta eller något som är kopplat till hjärtsvikten. Jag tror själv på virus och fick en hostdämpande flaska, fylld av morfin, sprit och socker. Och lite annat kolijox. Det har inte visat sig ha någon nämnvärd effekt ännu, men mina hostattacker kommer väldigt glest så kanske är den på upphällningen.

För övrigt började min dag tidigt med att jag körde Anna till skolan dit hon kom vid halv sju. Det visade sig att första barnet dock inte kom förrän vid åtta så hon fick en lugn start på dagen. Det fick jag också, som inte fick min besökstid förrän vid halv elva. Efter läkarbesöket ägnade jag sedan eftermiddagen åt läsning av julklappsböcker tills Anna kom.

Då for vi iväg och handlade inför nyårsaftonens supé där vi står för förrätterna, danska smörrebröd. Vi hade en lista med tio-tolv saker, som skulle köpas in, och det är märkligt hur lång tid det kan ta för en kvinna att handla dessa trots att man vet i förväg vad man skall ha och var det finns. Fast vad vet jag, en stackars rationell man...

Efter kvällsmat har vi sett två avsnitt på raken av Fröken Frimans krig. En angelägen skildring av hur det gick till för hundra år sedan när kvinnorna kämpade för rösträtt.

No comments: