Thursday, December 10, 2015

Julfest i kören

Även om vår kör är liten så ska det vara julfest och idag var det dags att samlas till den. Tolv personer hade hörsammat kallelsen och med catering från en närbelägen restaurang blev det ett riktigt fint julbord. Vid årsmötet i fjol upphöjdes jag till rang och värdighet av klubbmästare, vilket innebär att jag har med en väska med småflaskor, fyllda av kryddat brännvin och whisky till sådana här tillfällen. Den här festen blev min debut som klubbmästare.


Jag är numera inte bara klubbmästare. Jag har även erhållit titeln kassör. "Då kanske det äntligen blir ordning på körens ekonomi" tyckte en medlem varvid jag svarade att "Åtminstone kanske det blir ordning på min egen". Även som kassör debuterade jag idag ty alla kommer att betala för kalaset till ett plusgirokonto, som jag ansvarar för. Vårt julbord kostade bara 175:- och det tycker jag var billigt för allt vi fick. Det vart t.o.m. doggybag för de som ville.


Kalaset vart fyllt av sång, inte bara snapsvisor, ytan även lite Taube och annat som folk inte kunde hela texten till. Jag plockade ju fram sångtexter på min smartphone via google och det var märkligt att se hur imponerade gubbarna blev av detta. "Kan du göra allt med den där apparaten" sa någon.


Dagen har nu inte bara varit julfest utan min pralinproduktion har fortsatt. Idag gulspräckliga godbitar fyllda med saffranstryffel. Produktionen idag blev lite mer komplicerad än tänkt eftersom fyllningen inte stelnade utan jag fick tömma redan fyllda praliner och koka om tryffeln innan det blev bra. Som sagt, tur att sambon inte var hemma då...  

No comments: