Tuesday, December 08, 2015

En degig dag

Jag hade stora planer inför dagen, men kom inte riktigt igång innan det var för sent att börja. Jag skulle göra praliner inför julen och jag skulle göra pepparkaksdeg och av detta blev det bara deg. De praliner jag planerat är lite småkomplicerade och jag har därför närmat mig dem med viss försiktighet.


När jag till sist samlat mod att börja insåg jag att jag inte skulle hinna bli klar innan det var dags att åka till kvällens körövning. Jag satte mig då i stället och började med våra julkort. Jag har en lista, som jag följer varje år och när jag nu gick igenom den visade det sig att jag får stryka fem namn i år. Gamla människor i min närhet, som lämnat in sedan sist. Men det har också tillkommit namn och det är glädjande, så allt som allt blev det ungefär lika många kort i år som i fjol.


I kören hände idag det, att vi var i vår nya repetitionslokal och det var kul. Vi repeterade inför en liten konsert vi skall ha på en arbetsplats i stan på fredag eftermiddag - ett s.k. företagsgig. Vi skall vara utklädda till stjärngossar med vit skjorta och röd fluga. Röd fluga får jag se till att införskaffa. När det gäller min astma så har det pinsamma inträffat att den visat tydliga tendenser till att börja klinga ut i tomma intet. Jag har inte märkt så mycket idag och då är det ju dumt att ha bådat upp en hel sjukvårdsapparat...

1 comment:

e said...

Det är bättre att hela läkar- och ssk-kåren får skratta åt en än att det är något verkligt illa.