Wednesday, December 30, 2015

Inför nyåret

Även idag hade Anna öppning så jag körde iväg henne vid sextiden och kvart i sju var jag hemma igen. Jag var sugen på att fort komma ut till stugan för att hämta hem lite saker till i morgon. Danska flaggor, en flaska Gammeldansk och lite äktsvensk rostbiff, men först behövde jag ta igen förlorad morgonsömn. När detta var gjort, vovven och svärmor matad, vovven, men inte svärmor, kissad och en liten inköpslista skriven, då for jag ut.


Allt var lugnt där vid stugan. Inga mystiska fotspår förutom små tydliga tassavtryck framfört källardörren. Jag var därför inne i djupet av förrådet och hämtade ut en flaska musgift till en sista måltid för de små kräken. Jag fyllde ett rågat tefat med pellets till odjuren och hoppas att de snart skall vara ett minne blott.

Jag fyllde även våra fröautomater, men med betydligt mer näringsriktig föda och fåglarna dök genast upp från ingenstans. Det var en ren fröjd att sitta med en kopp kaffe och några tända ljus och se mina befjädrade vänner ute i rönnen. Jag konstaterade att det kommer att dröja till den 13 januari innan jag får min första helt fria dag ute i stugan...


Nu blev inte friden så långvarig för kl två skulle Gabbi och jag hämta nyårsaftonens danska fläskstek MED svål ute i Farsta. Jag har sett på nätet att det svåraste med att laga sådan stek är att få tag på den. När jag kom hem tog vi ett par mackor i smörgåsgrillen, en apparat jag glömt, men återupptäckte igår. Vi skulle på bjudning hos en gammal bekanting ikväll och vill inte äta för mycket för där blev det mycket mat.

Några handgjorda marsipantomtar till pralinkupan

Mäta och belåtna satt vi och smälte maten tills det var dags att hämta Anders, som kom med flygbussen till vanliga stället. Vi avslutade dagen med att börja se Falkenbergsrevyn, men den var så hiskeligt skrikig, att damerna gick och la sig och Anders tittade på sista delen av Fröken Friman, som jag missade igår och jag skriver det här.

3 comments:

Anonymous said...

Men käre bror, du köper väl inte danskt fläsk i Sverige! Jag vet att du nog inte tänker prata med det, men ändå...
/sysM

Alf said...

Kärnsvenskt fläsk, men tillagat på danskt sätt. Knaprigt och gott

Anonymous said...

Gott! Själv shoppade jag loss på etisk oxfilé, från en går strax utanför min stad. Det var väldans gott och visst smakade det lite etiskt, tyckte vi.
/sysM