Saturday, December 26, 2015

Lite sämre dag

Jag har en väldigt mjuk säng här uppe. Normalt sett stör det mig inte, men i morse vaknade jag med smärtor i nyckelbenen och det kopplade jag direkt till sängen. Jag har legat lite för hopvikt på längden och hade så pass ont att jag gick upp och satte mig vid köksbordet att skriva.

Jag blev inte sämre men kände hur min hosta så sakteliga började återkomma och att det blev lite tyngre att få in luft. Kort sagt, jag kände mig inte helt bra. Jag testade med att sätta mig i TV-fåtöljen och där satt jag väldigt  bra. Kanske lite för bra för jag somnade till där en stund. 


Under förmiddagen spelade vi först kort och sedan fortsatte jag sitta i fåtöljen och titta på en animerad film om fiskar i ett akvarium, som ville bli befriade. Förmodligen blev jag inte bättre av detta stillasittande. I skymningen begav vi oss bort till grillkåtan och grillade fläsk och korv. 


Det var gott, men när vi sen kom hem igen och började titta på Stjärnorna på slottet, hade jag sådan värk i skuldrorna att jag inte förmådde sitta still utan gick upp och försökte massera axlarna.  Detta gjorde att resten av familjen märkte min belägenhet och en viss oro uppstod. 

   Norrsken i väster ikväll 

Jag tolkar dock dagens besvär som resultatet av för mycket stillasittande i dålig fåtölj och/eller säng samt att jag andats in för mycket kalluft på vägen till grillkåtan. Någon har sagt att jag skall vara försiktig med just kall luft. 

Svågern var ute i garaget och hämtade in en ribbotten, som vi tagit hit för länge sedan och när vi lagt på den på sängen så kändes den mycket bättre. Jag är som sagt inte orolig för att detta har något med hjärtat att göra utan tolkar det som resultatet av dålig ergonomi.

I morgon skall vi åka hem igen och det känns skönt. Speciellt akönt att vi tar tåget och slipper kana omkring på halkiga vägar med fullt av hemvändande turister.

No comments: