Friday, December 04, 2015

O, Helga dag

Idag slog Helga till, inte så värst farligt uppe hos oss, men desto värre på andra sidan landet i Göteborgstrakten. Man blir rätt liten när naturen tar i ordentligt. Nu behöver det inte vara en storm för att sätta människan i darrning Jag måste medge att jag var aningens darrig när jag stack in och lungröntgade mig i morse. Själva fotograferingen gick snabbt och lätt men när jag skulle gå sa "fotografen" att en doktor skulle titta på bilderna först.

Men jag tror det gick bra. Han frågade bara om jag röntgat mig någon annanstans så de hade något att jämföra med och när jag inte hade det sa han att det såg bra ut och traskade in igen. Det låter ju lovande. Dock tycker jag inte att den där inhalatorn riktigt varit så hjälpsam. Jag blir fortfarande väldigt andfådd av att anstränga mig det allra minsta. Kanske att jag skal börja googla efter andra sjukdomar. Fast det har mina syskon och barn förbjudit mig. Om jag googlar så har jag säkert livmoderframfall också...

Fika med kaffe och Bricanyl

Direkt från röntgen for jag hem till bilen, som redan var lastad, och körde ut till stugan där jag tände kaminen och alla ljusen och sedan satt och tittade på hur värmen från ljusen sakta ångade bort imman från fönstren på verandan. En rogivande syssla. När jag for hem vid halv tre var fönstren ännu inte helt rena och ute hade Helga börjat riva i trädtopparna. Det var lite mysigt. Ett tag funderade jag på att gå före med motorsåg på ett par väl valda träd för att hjälpa henne på traven, men min tillfälliga opasslighet fick mig att avstå från den ansträngningen.


Hemma dukade jag upp till en fika på nespresso och lussekatt när Anna kom hem. Sedan letade vi upp en fönsterljusstake, som Anna inte hittade förra veckan. Den låg undanstoppad i en annan kartong. Så småningom började jag med middagen och idag letade vi upp de sista kötbitarna från den grislåda vi köpte på Husa gård i somras. Några enorma bitar, som kallades bogkotletter och som smakade fantastiskt med kokt potatis, steksky och äpplemos.

Nu sitter vi och ser finalen i Idol och snart ska jag ge mig iväg och möta svågern, som kommer med flygbussen från Arlanda.

No comments: