Wednesday, February 17, 2016

Att hantera en frestelse

Idag tog jag mig en riktig heldag ute i stugan. Jag hade ingen tid att passa förrän halv nio på kvällen så då kändes det som att jag kunde njuta min dag till fullo. Anna börjar tidigt den här veckan och var som vanligt bortsprungen när jag vaknade men vi kom iväg rätt tidigt ändå, vovven och jag. Min plan för dagen var att äta sådant jag tycker är gott så jag hade med mig kokta ägg, potatis, inlagd sill, bruna bönor, rödkål, isterband, gott bröd och ost. Hade drömt om fläskkorv, men det hade inte min lilla ICA-butik.


Däremot hade de wienersemlor. De har haft sådana i flera dagar nu, men jag har varit stark och stått emot. Så icke idag. Oscar Wilde talade till mig genom seklerna och påminde om hur man skall hantera frestelser. Man skall falla för dem. Och det gjorde jag.


När jag kom fram avvaktade jag och gick en lång sväng med vovven tills vi kom till hennes finskog där hon fick springa och jaga pinnar. Hon tyckte det var lika jätteroligt som vanligt och vi höll på så länge jag iddes. Vilket kanske inte var alltför länge. Hon följde dock med snällt och låg sedan i storstugan hela dagen och sov under filten.


Jag gjorde upp en eld idag igen för jag tänkte koka min potatis så för att spara på gas. Jag fick en perfekt eld och potatisen kokade snabbt. Så snabbt att jag fick till en kanna kokt kaffe och kunde sätta mig att njuta min semla. Den var värd att vänta på!


Jag gjorde sedan inget speciellt utan satt och tittade på min eld medan tiden flög iväg tills det var dags för lunch, som blev ägg och sill med smörgås, öl och nubbe. Det var gott. Jag satt ute på verandan och åt trots att jag inte värmde upp den idag. Med ulltröjan på gick det dock bra.


Så småningom tog jag mig samman och plockade fram mina målargrejor. En av de bilder jag kopierade ur kusin IG:s samling visade remmenehuset ur en vinkel, jag inte sett förut och den har jag tänkt måla. Jag använde den teknik jag kört med på sistone, ingen, eller liten förgrundsskissning, och snabbt pålagda färger.


Det gick bra och jag vart nöjd, ända tills jag la dit ett trädgårdsbord. Det blev alldeles för lite och förstör perspektivet. Jag får sudda ut det i morgon, göra om och göra rätt. Nu hände detta, att jag fick ett sms om att en stor kartong kaffekapslar kommit och den var jag så nyfiken på att vi for hem tidigare än jag tänkt. Vi har köpt från en ny leverantör, som vunnit bäst i test, och det kaffet höll vad det lovade. Och kostade bara hälften. Halv nio hämtade jag Anna från kören och nu sitter vi och tittar på kvällens program på SVT-play

No comments: