Friday, February 12, 2016

Vardagslyx

Igår kväll la vi oss till en gråkall stad och i morse vaknade vi till en vitkall. Under natten hade temperaturen sjunkit under noll och ett tunt lager snö täckte marken. Jag funderade på om jag skulle stanna hemma och se färdigt mina TV-program eller om jag skulle ut till stugan. Så tänkte jag på mina småfåglar ute i skogen och for dit.


Det ångrade jag inte. Det var så vackert med vår lilla stuga i vitaste nysnö. Jag satt inne i storstugan eftersom det går så fort att värma den. Men jag var i alla fall inne och andades luften i verandan en stund. Den gjorde gott. Gott var det också att laga lunch för jag hade köpt en burk bruna bönor och tagit med stekfläsk från igår.


Jag satt mest ock läste vi slagbordet under fm och sedan lagade jag min lyxiga lunch och mådde riktigt gott när jag såg tallriken framför mig. Ännu godare mådde jag sedan jag ätit mitt fläsk och mina bruna bönor. Efter det for jag in mot stan ty det hade gått upp för mig att det är Alla hjärtans dag på söndag. Erfarenheten har lärt mig att Anna kommer att köpa någon liten sak, så då bör jag ha gjort det också.


Jag styrde kosan mot den nya groteska gallerian Mall of Scandinavia i hopp om att finna något som inte var alltför fånigt. Det fanns glädjande lite hjärtsaker att välja med och valde till slut att manifestera min omsorg om sambon genom att köpa ett par rejäla reflexband att fästa runt armar och ben. Vi har talat så mycket om att vi saknar sådana och hon går ju ofta till buss och tunnelbana i mörker.


När Anna kom hem hade hon köpt ingredienser till semlor, men efter en titt i viktyväktartabellerna beslöt vi att flytta semlebaket till i morgon. I stället satt vi och tittade på finalen av På spåret och nu ser jag mkin store idol Edvard Blom i Skavlan.

No comments: