Thursday, February 18, 2016

Bruna bönor, rödkål och isterband

SMHI gick ut med klass 1 varning för snö och snöhalka i stockholmsområdet idag så jag tvekade först om jag skulle åka ut, men så hade jag ju min goda lunchmat därute. Den jag köpte igår, men aldrig använde då. Så vi for ut, vovven och jag, men nu körde jag inte fram till min parkering utan stannade lite längre bort så jag slapp riskera att fastna i uppförsbacken på hemvägen.


Det var riktigt vackert när jag kom ut och snöflingor föll sakta och fint. Till att börja med. Snart nog droppade dock smältvatten från taket och snön blev kram och blöt. Vovven la sig snällt inne i storstugan, medan jag satte mig på verandan, som jag värmde upp och fick en riktigt fin dag. Eller halvdag. Jag började med en fika och en ostmacka.


Sedan tog jag fram mina målargrejor och började göra om trädgårdsbordet från igår. Det gick rätt bra men bordet såg aningen skevt ut när jag var klar. Får förklara det med att gräsmattan var lite ojämn just där och att bordet står lite snett.


Nu var klockan 12 och dags för lunch. Jag värmde rödkål, bruna bönor och stekte mina isterband och dukade upp till en riktig festmåltid. Jag undrade dock vad expertjuryn i Sveriges Mästerkock skulle sagt om detta. De skulle nog inte inse hur gott jag åt. Och en liten, liten pärla till unnade jag mig.


Efter maten kände jag fortfarande lust att måla och jag började på en bild från mumindalen ur boken Sent i November. Jag gör om den lite grann och tänker att den skall nog Nils få när jag kommer dit nästa gång. Han läser inte den här bloggen, så det är riskfritt att avslöja och skulle han läsa så har han något att glädja sig åt.


Jag for hem ganska tidigt idag för att hinna ta vägen förbi Hagby Soptipp. En underbar plats som det är lika skönmt att besöka varje gång. Detta var första gången i år. Och absolut inte sista. Hemma sov jag middag och sedan började jag tillaga kokt torsk med äggsås tills Anna kom hem. Och sedan har vi sett Antikrundan.

No comments: